SOBRE MI

cos, música i natura

Sempre m’ha interessat la cura pels altres, potser com un anhel a cuidar aquelles parts de mi mateixa que he sentit descuidades en algun moment de la meva vida. 

Des de la vasant més personal fins a la més professional, la vida m’ha anat guiant al llarg dels anys recordant-me que sóc una persona amb interessos variats, però amb un únic enfoc, ser far i exemple, i acompanyar aquells que ho desitgin cap a la millora de sí mateixos.

Darrere les intenses batalles internes per sentir-me no encaixar en un món on la producció i la competència són sinònim de l’èxit, sempre m’ha esperat la natura, amb la seva calma i profunditat per ajudar-me a recuperar la confiança amb mi mateixa i allò que sóc.

Sóc cos, música i natura.

I observo, mirant enrere, que la crida de treballar el meu cos, d’expressar-me a través dels sons, la veu, i apassionar-me per les plantes i els misteris de la naturalesa, sempre ha estat present en el meu camí de vida.

cos

Esport de competició des de petita, començo la pràctica del ioga als 17 anys, formant-me amb diferents professors inicialment en Hatha Raja Yoga i durant els últims anys en la metodologia de B.K.S Iyengar. Entre 2004 i 2011 em postulo com a massatgista i reflexòloga en consulta havent estudiat en diferents escoles (EEM Dr Sagrera i Centre de teràpies integrals, Escola Internacional de Multirreflexologia) i posteriorment en teràpia Panchakarma i massatge abhyanga a l’Ayurvedic College al sud de l’Índia. Des de 2013 ofereixo consulta privada en teràpia manual integrativa on convino els meus coneixements en matèria de tractaments corporals i treballo col·laborant com assitent en la consulta mèdica del doctor i osteòpata Manuel Montero Santos a Manresa.

música

Va ser en els meus primers viatges transpersonals induïts en cerimònies amb plantes de poder, on vaig connectar per primera vegada amb la meva pròpia veu, amb el poder de la música com a forma de creixament personal.  Des d’aleshores vaig tenir l’oportunitat de continuar investigant els avantatges del cant, la veu i la música en el camp teràpeutic, participant com assistent en sessions de musicoteràpia receptiva. Durant aquest període vaig estudiar música hindustani entre Catalunya i Índia, em vaig formar al Sound Trance Insitute amb el qual vaig col·laborar des dels seus inicis, i classes de veu amb Selina Worsley. En anys posteriors em segueixo formant en música tradicional de la península en classes i trobades de Percuiberica. He participat i col·laborat en diferents formacions musicals, Nadis, Joel Olivé, Lilàh, Paisaje Sonoro, i treballo des de fa uns anys en un projecte personal amb les meves pròpies creacions musicals (seguir a Sound cloud i You Tube). Al 2018 neix Voceànica, una metodologia pròpia de treball amb la veu i el so de la qual n'ofereixo activitats i tallers com a eines per la conexió interna.

natura i cosmos

Li dec molt a la Violant de la Cabanya Bosacana, una bona amiga, amant de la naturalesa i ànima de follet que em va transmetre els primers coneixaments en el camp de la botànica i l’elavoració de preparats cosmètics. Posteriorment, durant els meus estudis com a massatgista, vaig reconnectar amb la il·lusió de fer-me els meus propis olis per fer els massatges. A l’Índia vaig aprendre algunes tècniques tradicionals de l’ús dels olis en teràpia. Vaig formar-me en Aromateràpia a l’Insitut ESB, en biodinàmica i plantes medicinals a l’Escola Agrària de Manresa, i posteriorment en Espargiria amb Eloy Sanz, deixeble directe d’Abu Omar Yabir. Als voltants de 2009 neix Coral, la meva marca personal de cosmètica natural amb la que participo en fires d’artesania durant 2 anys. Al 2012 començo en el cultiu propi d'aromàtiques i medicinals, i agermano la tasca portant el primer punt de distribució de la Dolça Revolució a Manresa. És aleshores quan es funda la Xarxa Terra Viva que al 2018 esdevé entitat associativa de la qual en sóc presidenta, i des d'on oferim cursos i tallers relacionats amb la natura. Des de 2015 les flors de Bach arriben a la meva vida i posteriorment em formo a l’Escola de teràpia floral del Jardí de les Essències. Amant incansable del bosc, intento submergir-me sovint entre arbres, plantes i especies com a camp d'aprenentatge del medi natural i per a l'autoobservació.

I cap en aquest apartat parlar de la meva passió per l'astrologia, per mi la natura no queda al planeta terra, sinó que a l'estar la Terra intimament lligada per la seva existència amb el sistema solar i l'Univers, sento que la natura inclou totes aquestes influencies que així com a la terra, ens afecten directament als qui hi vivim. Els aspectes planetaris són influencies que ens afecten a diferents nivells, però no només en un sentit conseqüent, sinó que ens permeten evolucionar i coneixer-nos a nosaltres mateixos per poder crèixer i fer front a la vida amb una actitud constructiva i trascendent. Per sort, he pogut viure aquesta passió des de l'estudi devocional a la matèria, amb formació però sobretot amb moltes hores d'investigació autodidacta i recerca per entendre com els missatges simbòlics dels planetes i els seus diàlegs poden transformar el nostre caminar a la vida.